Sabina 30/4

Hejhej, har precis kommit hem från stallet, har varit på träning med Sabina! :)
Började inte så himla bra, jag lyckades riva mig på tygeln så det börja blöda, och det ville aldrig sluta.. Efter ett tag, och lite plåster så sluta det iaf.

När vi travade fram så var hon väldigt avslappnad och fin, och det höll i sig när vi börja jobba "på riktigt". Vi försökte lösgöra henne så mycket som möjligt, så hon ska bli helt loss i båda sidorna.
Vi fick göra många "halvsteg", så hon ska bli mjuk och elastiskt. Det gjorde hon jättebra! Vill gärna gå uppåt när man ska länga stegen igen, men med ganska mycke ben så gick det jättebra.
Efter många skrittövergångar, lägningar och "halvsteg", så blev hon jättemjuk och fin.

I galoppen var hon  stark och springig, vilket inte är likt henne. Men vi kom fram till att det npg är att hon har typ "mensvärk". Hon har brunstat under veckan, och eftersom ägglossningen skulle komma efteråt, så  är det tydligen då stona kan få ont. Sen är det ju väldigt olika från häst till häst, men Sabina verka känna av det.
Eftersom dom måste använda mycket bakben i galoppen så borde det ju kännas mest där, och då är det ju inte speciellt skönt att jobba..
Men det var mest i högervarvet det var, så i vänster var hon riktigt fin :) Vi testade liite högergalopp på slutet, och då gick det faktiskt bättre.

Men jag är helnöjd med dagens pass iallafall :) Vi fick vara i tältet, eftersom det var western träning i ridhuset, och det damma rätt rejält..

Ojoj, vilkem lång text det blev..
Vi körde på rosa tema idag, huuuuuuursött som helst :o Hon såg ut som en liten barbie :*
Inga bilder blev det, men ni kan ju tänka er ;D




Mina händer kan gå och dö  -.-



Kommentarer

Kommentera inlägget här:


« NAMN Stammis?


« E-POST

« URL/BLOGG

DIN KOMMENTAR:

Trackback
RSS 2.0