Paus

Herregud, här har det ju stått helt still! Men har verkligen otroligt mycke nu, både i skolan och annars.

Så jag skriver igen på fredag, tar en lite paus denna vecka.


Cherie 28/3

Det gick sådär idag..
Känns som jag blir hängande i tygeln när hon blir pigg, och då blir hon bara ännu starkare. Men sista rundan gick bra iallafall :) I början tränade vi på att rida en linje med 4 galoppsprång mellan, fast vi skulle korta ner de till 3 språng. Rätt svårt faktiskt.

Sen hoppade vi en bana, med lite volter, linjer och sånt.




Stressigt..

Herregud, vilken dag.. Så fort jag kom hem så ringde amanda och sa att Urris stod och åt på deras gräsmatta. De va bara och kasta sig iväg på cykeln, springa ner och försöka få tag på han, vilket inte var de lättaste.. När han väl var inne så var de att Laga staketet. Sen mocka och fixa mat. När de va klart så va klockan 6, då vi egentligen måste åka. Slängde i mig mat på 2 minuter ( och jag överdriver inte..), och nu sitter jag i bilen påväg till ridskolan. Men jaja, nu vet ni, även om ni inte bryr er ;) Nu är vi snart vi ridskolan, får skynda mig att göra iordning cherie. /Matilda

Sabina 27/3

Träning i ridhuset idag!
Fyy så fin hon var! Jag hade inte alls höga förväntningar eftersom vi inte har tränat på så länge. Riktigt go känsla vissa stunder, en påminnelse om varför jag rider dressyr, haha! Nejmen såklart har vi jättemycket att lära oss.

Vi jobbade mycket med att hon skulle jobba ordentligt med bakbenen. Jag börjar gärna krångla med händerna, och då blir det inge bra. Men sen tog hon i och, wow ! Galoppen har blivit bättre än den var i höstas, hon hade tydligen fått mer svävmoment i den :)

Sitter lite fast i höger sidan, så jag måste va noga med att hon är ställd hela tiden.

Tänkte ta nåt kort så ni fick se hur hon såg ut, men det glömde jag bort.. Hon hade iaf vita lindor, vitt schabrak och svarta boots.

Rätt lyxigt att rida i ridhus också!
Har sagt det förut, men säger det igen. Det är så himla kul att rida henne då hon alltid är positiv till allt hon gör!




Så himla perfekt ♥


Söndag kväll

Sitter här & är suuuper trött, ändå är klockan bara åtta.
Jaja nog om mig, idag var jag ute & gick med Jojo, första gången på väldigt länge!
Det gick super bra, han haltade ingenting, det enda är att han ibland inte riktigt "tar ut" hela steget med det skadade benet utan kortar av det lite.
Men en stor förbättring iallafall, positivt!

Om ni undrar så kan jag inte lägga upp bilder som är fotade med våran kamera, varje gång jag ska lägga upp dom står det att det inte går, så irriterande!
Jag har en massa bilder som jag har tagit & försökt lagt upp, men icke sa lilla blogg.se
Men ska försöka mosa in dom på nått sätt, haha vet inte hur dock...

Nästa vecka blir det prao hela veckan, så skönt!
Tre av de dagar ska jag vara på en djurklinik, spännande!
Dom andra två dagarna vet jag inte ännu, får väll hitta på något




En repris bild får det bli, suck..




Diss





Dessa fleece lindor från Hööks.
Eller själva lindorna är det inge fel på, men kardborren suger.
Man får köpa extra kardborrebarnd för att dom ska sitta..


Vill ha..

Här kommer lite saker jag skulle vilja ha just nu

1. En frisk häst, vem vill inte ha det?!

2. En ny dator, den vi har nu hänger sig hela tiden...



3. Ett grått Sckockemöhle sckabrak, som skulle passa mina nya ridbyxor rätt bra!




+





=

En glad Elin!






Söndag

Godmorron! Är trött som ett svin, tänkte ju inte på att man ska ställa fram klockan inatt.. Haha, de va liiite jobbigt att gå upp och cykla till stallet morse.

Har matteprov imorrn, så tänkte att jag skulle träna lite på det nu på förmiddan och sen gå och fixa stallet. Tänkte vårstäda lite, det behövs! Sen blir det nog en promenad med lille Urris :) sen åker vi till ridskolan runt tre.
Nu vet ni lite hur min dag ser ut ;)

Får se om det nlir nåt mer bloggande under dagen, annars skriver jag ikväll :)




Barnslig

En sak jag ääälskar med den här tiden på året är isen som låter så gött att gå på!
Älsker't!




Dagens Ridning + lite annat

Gokväll!
Har ni kommit ihåg att släcka alla ljus nudå? ;) Det gjorde faktiskt vi, tände en massa ljus och spelade kort istället. Har vart i stallet typ hela dan. Så himla gött att kunna vara där utan att behöva skynda sig! Red en rätt lång tur ute idag, fast det var dåligt underlag i på vägen. Vissa bitar var det jätte görigt, vissa var det blank is och på andra ställen var det stenhårt. Jaja, dom fick skritta mycket, och trava och galoppera lite.

I en nerförsbacke var det så isigt så jag satt av, hållde Sabina i manen och gled ner..x)
Jag har ett problem också! Jag vet inte om jag ska skruva ur broddarna imorrn eller låta dom sitta i.. Risken finns ju att det är isigt utanför ridhuse. Men samtidigt vill jag helst inte ha broddarna på.. Haha, vilket probem jag har va? ;) Kanske låter två broddar sitta kvar.




Snygga vi är va? ;)


Mini-Maskeradtävling

Hallå! Har precis kommit hem från tävlingen, de gick bra för alla :) Så himla söta var dom allra minsta, med prinsessklänningar och allt!
Var även inne på lantmännen och köpte betfor och Grund.

Idag ska jag rida ut på en lång och härlig tur i skogen :D Får se om jag rider ensam eller hur det blir.

Jag ska även skicka efter lite grejer från Hööks ikväll, va ju fraktfritt tills imorrn så de gäller ju att passa på ;) Har dock inte riktigt bestämt vad jag ska ha.. Vet att jag ska ha B-vitaminer, bett, sporrskydd och sadelunderlägg. Sen står jag och velar mellan en repgrimma med tyglar eller svarta lindor.. Hmm, svårt val detdär, men det lutar mot reprimman, för det  behöver jag mest.

Nu ska jag cykla till stallet, blir nog ingen uppdateringen från mig förens ikväll.


Karlstad

Igår var vi ju ner med J till Atg, där dom sa att han har blivit bättre & ska börjas gå ut & gå med
Dock kommer han säkert dra mig runt hela världen, för han är så jekla pigg!
Men men, köpte även nya ridbyxor på Hööks, och en ny mobil.  (fast köpte ju inte mobilen på Hööks)





Min nya fina 'dyyyra' mobil............. Som kostade HELA 300 kronor


Aja, nu ska jag slänga i mej lite mat sen åka & hämta hö, höhö.
Eller hur är jag roolig?




Dagens Ridning

Tänkte ju rida ut idag, men när jag såg att det hade torkat lite på ridbanan så red jag där istället. När jag skulle ta ut Sabina så lyckades Pralin ta sig ut och levde rövare ett tag innan jag fick tag på han.. Då hade Sabina rejäl damp och sprang som en galning.

Red ett kort men ganska intensivt pass. Började med att skritta fram inne i skogen där hon fick lyfta ordentligt på benen. Sen började jag med lite skänkelvikningar, och sen joggade jag igång henne. Hon var lite seg på att ta skänkeln i början, men det blev bättre fort. Hon var riktigt fin i traven :)
Sen tog jag galoppen, där hon var fin i högervarvet men lite stel i vänster. Men det sista blev det en riktigt härlig vänstergalopp, där jag tycker hon bärde upp sig bra :)

Haha, lite osammanhängande text, men jag är svintrött!


Fredagsmys!

Nu blir det fredagsmys med Amanda! Denna gång blir det:



Hoppas den är riktigt läskig.
Skriver om dagens ridpass senare!




Elevens val

Hej! Just nu sitter jag i bilen på väg hem. Gött att få skjuts, då gåre lite fortare att komma hem. Sista lektionen var ju då elevens val, och jag fick rida cherie (skräll, Haha). Men det gick iallafall riktigt bra! Vi träna mycke övergångar och mycke volter. Hon var nästan helt lugn hela tiden! I höger varv blir hon jättefin, i vänster är hon väldigt stel. Men i slutet släppte hon igenom även i vänstervarvet :D Galoppen gick ganska bra, i vänstervarvet tänkte ja mest på att hon inte skulle rusa, men i högervarvet kunde ja ställa lite mer och jobba lite bättre. Så jag är nöjd! Vi var inte så många heller, pga att många var på prao, så det va gött :) / Matilda

Torsdag

Hej! Är färdig med läxorna för kvällen, skönt.
Kom hem från grönt kort kursen för inte så längesen heller. Nä, vad ska jag skriva om? Har ju inte ridit nåt, bara hälsat och klappat på dom idag.. Imorrn hade jag tänkt mig en lång uteritt :) På lördag har jag, Elin och en till tänkt ta tåget till Karlstad och shoppa, men innan det ska jag på klubbtävling. Det är min lillasyster igen, maskerad "temporitt" denna gång. Hon ska vara utklädd till Shrek! xD Haha.. Jag ska väl hjälpa till lite också, brukar alltid va nåt som ska göras. Men iallafall så tänkte jag vara hurtig och gå upp tiiidigt för att hinna fodra, mocka och rida innan halv nio..
Och på Söndag blir det träning för Agneta i ridhuset :)

Nu vill pappa ha datorn så jag får ge mig, här kommer en repris bild ;)



Åh juste, glöm nu inte att hålla tummarna för Elin och Jojo imorrn!


Skolan

Sitter här och mobilbloggar i skolan, dock inte ifrån min stenålders nokia ;) men senare idag ska vi iväg till ridskolan och ha gröntkort kurs. Imorgon blir det att dra till Karlstad med pollen :)                                                                                            Ha det bra!    /Elin

Dagens Ridning

Gokväll! Är helt slut i huvve, har suttit med matten ett bra tag, och ändå fattar jag ingenting! Suck, det här med matte är verkligen inte min grej..

Nu till ridningen då! Det var blött överallt så det var svårt att hitta nånstans att va. Men på en väg tog vi faktiskt nåra små skuttt :) Har inte hoppat Sabina sen december typ!! :o Så hon tog i lite överdrivet mycket, men det är ju inte så konstigt, hon tyckte ju de va så kul :D
Förhoppningsvis så kan jag ta med henne till jarlehoppningen nästa måndag. Det blir kul!

Imorrn blir en jäkligt stressig dag, har typ 45 min på mig att fixa stallet och äta innan det bär i väg på grönt kort kurs. Hatar att åka buss, kommer hem så sent! :( Och jag som brukar va värsta seg i stallet, hur ska jag hinna med det?
Sabina får iallfall stå imorrn, eftersom jag inte hinner rida.

Nu blev det ett tråkigt inlägg igen.. Ni får en bild på finaste Sabina, med en apa på ryggen..




Angelo

Idag blev det att hoppa på ponnyn Angelo, eller ja först skulle jag rida Magnum men han vart det nått fel på så jag fick byta.
Det gick rätt bra, hoppade som högst ca 90-1 meter ungefär.

De var jätte skönt för vi var bara 3 stycken som kom, så vi fick hoppa x-tra mycket
Annars har jag inte gjort så mycket förutom skolan & stallet, Jojo hade givetvis rymt ur sjukhagen igår.
In till Jalle & Frosting, så dom galopperade runt & hoppa & jag vet inte allt.
Jojjisen var iallafall överlycklig över att få busa med kompisarna, även om han fortfarande har ont.

På fredag blir det att få "slutdommen" om hur det blir med J, vi får hoppas att dom tror att han blir bra, annars.
Nej nu ska jag träna lite spanska, suck....
Ni får i allafall en bild på lilla Angelo, söt som socker lilla hårbollen




Bild lånad ifrån SunneRFs hemsida.




Hoppa

Hejåhå, sitter här med en massa läxor som vanligt!
Men nu ska jag snart dra mig ner till ridskolan, vi ska hoppa idag.

Bloggen är lite "nere" just nu, men med våren kommer nya krafter, eller hur?
Hoppas ni får en häärlig onsdag ute i solen, för vädret är ju uuunderbart!

See you later !



Onsdag

Hej! Nyss kommit hem nu, tänkte bara skriva här lite snabbt. Vet inte om jag ska rida eller tömköra idag? Får se, lutar mot en ridtur, känner mig mer sugen på det :)
Mysigt när man kan stå ute och borsta hästarna! Ska försöka få av Urris lite hår också, det tycker han är skönt.

Nej nu måste jag gå, hörs ikväll!




Whoops..

..vad jag har vart dålig på att skriva här..
Men har väldigt mycke i huvet just nu, så bloggen får lida lite ;)

Ridningen idag gick sådär, var lerigt överallt! Suck, men det är bättre än is iallafall. Sabina har börjat fälla rätt ordentligt nu. Längtar tills vinterpälsen släpper helt, hon får sån läcker rödbrun färg då!

Nej nu måste jag sätta mig med läxorna, hejdå!


?

Opps, det var visst ett tag sen jag bloggade nu!
Får skärpa till mig, eftersom Jojo har blivit bättre nu
& till fredan ska vi på återbesök till hästcliniken i Karlstad, där dom ska kolla lite hur han är + vaccin.

Just nu sitter jag med de "roliga" läxorna, det enda jag gör nu för tiden nästan.
Våren är verkligen på väg nu, massa gräs har kommit fram I love it!

Ska även klicka hem en ny mobil, har ju en jätte bra nokia just nu från 30-talet ungefär



I ♥ my telephone.....






Dagens Ridning

Börjar med min pärla då ;)
Red ut i skogen, jäkligt skönt. Pigg som bara den var hon, och jag tror hon var lika full i vårkänslor som jag var, så det blev lite hopp och skutt och lite rejs där det gick, hihi men man kan inte va fullt seriös jämt ;) Men sen skärpte vi oss ändå lite och jobbade lite lugnt i trav i låg form. Skitfin var hon ♥
Kunde till och med rida utan vantar idag, så varmt var det!

Och nu till Cherie :)
Gick faktiskt bättre än vad det gjort på flera gånger, bättre rytm lixom.
Tränade mest lägre hinder med fokus på att hitta rytmen. Så jag är nöjd, med henne iallafall.

Nu är jag riktigt trött, så gonatt!




Today's Plan

Hejhej! Blev ingen skola för mig idag, mest pågrund av att jag kanske smittas.
Men jag känner mig nästan helt frisk idag iallafall :)

Just nu sitter jag och skriver som en galning på en bokrecension, lite smått panik har jag.. Idag kan jag äntligen rida, får nog bli ett lite lugnare pass nu så hon kommer igång lite. Sen ikväll blir det hoppning för Jarle med Cherie, det lilla trollet. Hoppas hon har gått lite i helgen iallafall, annars kommer hon vara galet pigg, och det blir bara jobbigt. Vissa gånger har jag fått galoppera ur henne lite, och hon orkar springa varv på varv på varv på varv innan det går att få stopp på henne utan att använda sig av en vägg typ..

Nu ska jag fortsätta så att den kanske blir klar nångång, ni får ha det ;)






Hästsmink..?

Öhh, vad är egentligen detta?



"Ger glans åt mule och runt ögonen", står det på Hööks hemsida.
Vad tycker ni, går det inte liite för långt nu kanske..?




.

Hej! Har nyss kommit hem från stallet, var där och släppte in hästarna och  pysslade med dom. Är helt otroligt sleten i kroppen, blir trött så fort jag gör nåt :( Så jag blir antagligen hemma imorrn också.

Ligger efter i skolan nu, så ikväll blir det att sitta med läxerna..
Som ni nog har märkt så är bloggen riktigt tråkig nu. Men har lite torka om vad jag ska skriva om..
Ska försöka skärpa mig under veckan nu ;)


Söndag

Godmorron!
Idag är jag faktiskt lite bättre! :D
Förhoppningsvis orkar jag rida en sväng idag. Var och släppte ut hästarna förut, skönt att orka göra det iallafall. 

Känns som om våren är på väg på riktigt nu! Hästarna har börjat fälla vinterpälsen, skönt men det blir ju hår öööverallt...

Tråkigt inlägg utan bilder men.. 


Sorry..

Förlåt än en gång för den obefintliga uppdateringen!
Det är jääätte fint väder ute, jag vill bara ut och rida! Men jag är självklart inte frisk än, har sovit flera timmar och orkar inte äta nånting (och det ska ni veta, det är inte likt mig..!) Magen gör sk*t ont också, så blire inte bättre så blire antagligen doktorn..

Nej nu ska jag sluta klaga, ni får ha en bra dag!




I valet och kvalet

Har mejlat på ett träns från hästnet, óch fick bilder på det.
Är i valet och kvalet nu.. Vill ha det, för det var fint, och bra pris.
Men behöver jag det? Har redan två träns som går att använda..

Såhär ser det ut iallafall





Tror faktiskt Sabina skulle va riktig söt i detta pannband! Och att det är äkta swarskowski är ju inte helt fel heller.. Sen kan man ju köpa ludd till nosgrimma plattan (heter det så?), det kostar typ 20 kr.

Men somsagt, jag kan inte bestämma mig..


-

Blöhöö, febern har stigit igen, magen gör förbannat ont..
Bloggar igen när jag orkar!


Bättre..

Godmorron! Kom aldrig upp ur sängen igår, därför inget bloggande.. Men idag är jag lite bättre, och febern har gått ner. Missar ju elevensval ridingen idag, drygt.. Hoppas verkligen jag är bättre imorrn, för jag vill inte missa dressyrträningen! Mamma fixade stallet igår, men idag ska jag försöka stoppa i mig några alvedon och sen  gå och mocka. Rida ska jag göra också, men det får bli i eftermidda. 

Nu ska jag vila så jag blir frisk nångång, sköt om er!




Sjuk..

Blev ingen skola för mig idag, har inte kunnat sova nästan nåt inatt pga av min mage som gör förj*vligt ont.. Hoppas på att vara bättre ikväll så jag kan åka på gröntkort kursen iallafall. Blää, hatar att va sjuk, känns som jag har feber också :/

Nej nu ska jag sluta tycka synd om mig själv och sätta på ponnyakuten istället!
Ha en bra dag /


16 Mars

Hej! Nyss kommit hem från skolan, och är på riktigt bra humör!
Solen skiner och snön smälter :D Idag har jag tänkt tömköra Sabina. Har aldrig gjort det med henne förut, så vi får ta det lite lugnt nu första gången. Här ska bannemej byggas muskler! Sen blir det plugg som gäller, har tyskaprov imorrn, matteprov på fredag och muntlig redovisning + bokresension i svenska, och den har jag inte ens börjat med..

Nu måste jag kila iväg, ni får en bild på lilla Smulan också!





Dagens ridning

Åh, idag gick det verkligen jättebra! :D
Hade förväntat mig att hon skulle vara stel och lite ovillig, men istället var hon tvärtom! Gjorde mycke volter och skänkelvikning i början, det lyssnade hon bra på. Sen tog vi övergångar från skritt-trav-skritt, och sen trav-galopp-trav. Galoppen gick superbra i början, behövde bara tänka galopp så fattade hon :D Sen blev hon lite väl ivrig ett tag, men efter att ha skrittat lite så gick det bra igen.

Sen kom pappa med transporten och vi lastade henne, hon bara luktade och sen gick hon rakt in.
Nöjd alltså!





'

Haha, kolla vad jag hittade på ridbanan!



Och sist men inte minst en bild på Milly ;)


15 mars

Hej! Har nyss kommit hem från ridskolan nu, hade ju somsagt frilufsdag. Fick rida Milly, en liten seg ponny. Red henne en gång för några veckor sen, och då tyckte jag det gick helt okej, men idag.. Nej usch, det gick inge vidare.

Nu ska jag istället gå till stallet och rida min pärla! Blir nog en uteritt i det fina vädret!
Skriver mer senare :)


Diss





Detta träns föll mig inte alls i smaken. Har faktiskt lite svårt för lackade nosgrimmor om jag ska vara helt ärlig.

Rida

Nu ska jag snart dra iväg till ridskolan, eftersom vi har friluftsdag idag.
Skulle ju lägga upp bilder igår men givetvis så krånglade datorn
Så får väll se om jag kan fixa det idag istället, eftersom jag slutar klockan tolv ungefär.

Vad vill ni läsa om, ge förslag!




Hade ingen ny häst bild, så ni får min kissemisse på bild istället






Hoppningen

Hoppningen idag gick inte speciellt bra. Jag kom före henne i vissa språng, dessutom var jag rätt ofokoserad. Glömde mina vantar också, så nu har jag asont! Hon var lite stark, och då blev jag stum och dragig i handen :/ Jaja, sista rundan gick bra, själva hindren är inga större problem.

Imorrn får jag lite sovmorgon, eftersom ridningen inte börjar förens 11, och jag får åka med en granne vid 8. Sen när jag kommer hem blir det att fixa stallet och sen rida. Nu är jag svintrött, gonatt!



Haha, jag gillar denna bilden! ;)


Ingen vanlig dag..

Idag är ingen vanlig dag, för idag är faktiskt min namnsdag! ;D detta fina ballongparaply fick jag av amanda i namnsdagspresent.. xD / Matilda

Underbart väder!

Var ett tag sen jag bloggade, men nu vet ni att jag lever!
Pollen har blivit lite bättre nu, så vi får hoppas på att han blir frisk.
Annars har jag inte gjort så mycket, förutom att ha varit i stallet & pysslat.

Imorgon är det friluftsdag igen, & då ska jag såå klart rida..
Det blir en rätt slapp dag imorgon, börjar 11 & slutar 12
Nu ska jag dra iväg till stallet, tänkte ta några bilder på pollarna.
Så dom kommer upp ikväll, i hope.



Sötaste bus Frosting får stå för bilden.




..

Hej! Har kommit hem från skolan nu, så hinner bara med ett snabbt inlägg innan jag ska fixa stallet. Det är jättefint väder nu, har verkligen lust att ta en tur ute! Men tyvärr så hinner jag inte det, eftersom vi ska till ridskolan. Men nu måste jag verkligen skynda mig om jag ska hinna, vi hörs ikväll!



Jättegammal och suddig bild från en klubbhoppning med ridskolehästen Bengt


Just nu..

Godmorron! Just nu sitter jag på väg till skolan.. Snöar som tusan ute också.. Är så jäkla trött på denna snö nu.. Ikväll blir det hoppning med cherie, det ska bli kul :) blir nog ganska sen uppdatering ikväll, men ni får hålla utskik ;) / Matilda

Svar på kommentar

melissa om Lördagkväll!:
Hej girls^^
ni har en jätteintressant blogg och jag gillar det skarpt mycket!
jag har lite förslag till bloggen:
*lägga upp videos.
*bilder på er, enskilt och tillsammans.
*och skriva lite mer om eran vardag, inte bara om heeestar, men inte för mycket om vardagen men bara så att vi får veta lite mer.
* och om nån av er tex. har en pojkvän.
*om er la familia.
* om erat stall ligger på gården eller lite längre ifrån.
det är bara lite förslag från mig:)
hoppas ni har det jättebra och tack för en superduperbra blogg!


Sv ; Först, tack så mycket! Jättekul när folk faktiskt tar sig lite tid och skriver såhär!
Video kan vi lägga upp, har en film från en klubbhoppning i höstas, det kanske vore nåt?
Visst kan vi skriva lite mer om vardagen förutom hästarna! Det är bara det att det blir inte så himla mycket mer, förutom skolan då.. (haha, nu lät jag som världens nörd..)
Nej, ingen utav oss har pojkvän ;)
Tänkte skriva ett inlägg med bilder om stallet, hagarna osv. :)


Dagens Ridning

Idag skrittade jag Sabina i snön. Ganska jobbigt, så därför red jag bara ca en kvart. Men bra för att bygga muskler! Riktig tung snö var det också.









Ellen fick också rida! :)




Kommentar

Emma om Pluggar..:
vilken härlig blogg ni har tjejer, fortsätt blogga :)!



Jättekul med sånna här kommentarer, fortsätt så! :)
13 Mars, 13:54

Pluggar..

Usch, sitter med tyskan just nu, finns det nåt tråkigare?
Jaja, Sabina blev skodd förut, skönt! Tog även en liten promenad med henne. Lite senare ska jag ta en ridtur, blir nog en lugn tur så hon får mjukstarta lite. Ikväll är det även tävlingsmöte på ridskolan, men hinner vi så ska vi nog lastträna lite också.

När vi köpte Sabina hade vi stora problem med att lasta, kunde ta många timmar.. Det va en liten maktkamp varje gång vi skulle lasta, om vem som var mest envis. Men hon gav sig tillslut, och sen gick det lätt att lasta. Men nu har hon inte åkt sen i december (tror jag?). Så jag hoppas det ska gå lätt, men man vet ju aldrig ;)

Nu ska jag fortsätta träna på glosor, hörs senare :)


Bilder

Tog nåra korrt på hästarna igår, så här kommer dom :)
















Lördagkväll!

Nu blir det



och lite senare..



med det här..



= go lördagskväll!

// Matilda


Hallå

Hej!
Kom nyss hem från tävlingen. Gick nog bra för de flesta tror jag, även för mig och Elin i cafeterian ;)
Blev riktigt sugen på att vara med!
Sen var vi in på pappas jobb och skrev ut tr, den gemenamna, dressyren och hoppningen. Så nu har jag lite att läsa..;)



Ikväll blir det skräckfilm, godis och hallonkladdkaka med Amanda :)

Just de, hovslagarn kunde inte komma idag, men imorrn blir hon skodd!
Ska bli skönt, har inte ridit henne på en vecka nu. Men jag tänkte göra lite
lydnadsövningar från marken idag igen.



Mejl

Numera har heeeeeeeeeeesttjejerna en egen mejladress ;)
Coooolt, javet ;)

[email protected] 

Ni kan ju alltid skicka in nåt kul, typ om ni kanske har nån åsikt/tips om bloggen?


Sen då?

Fick nyss papper om nian idag, av skolan. 
Tiden går så otroligt fort, och visst, det är drygt ett år kvar till jag går ur nian, men ett år bara flyger förbi.
Men efter nian då?! Jag har ingen aning!
Helst vill jag jobba med hästar. Men sen finns det ju många jobb inom "hästbranchen".
Jag har funderat på Lillerud, där verkar det ju vara bra, och inte så långt heller.
Visst kunde jag välja ett "vanligt" gymnasie, men då tror jag att jag skulle tröttna helt. Och jag vill ju
jobba med nåt jag verkligen tycker är roligt, inte nåt som man får bra betalt för, men som jag är helt ointresserad av.

Drömmen är ju självklart att kunna försörja sig på att tävla, men då måste man nog antingen va stenrik eller jätteduktig, och jag är inte nåt utav det.
Och om det blir lillerud, så måste ju självklart Sabina trivas också. Och sist men inte minst så måste ju även mina betyg räcka för att komma in!

Usch, mycket att tänka på, mycke som ska väljas och bestämmas..
Men vi får väl se hur det blir, det är ju ett tag kvar faktiskt, och det blir nog bra tillslut!






Today

Gokväll!
Har nyss sett på 2012, riktigt bra var den faktiskt :)

Idag gjorde jag och Sabina lite lydnadsövningar från marken, eftersom jag ändå inte kan rida henne.
De gick finifint, och Ellen & Urris följde med. 
Hah, fast en gång rymde han från Ellen och lekte rövare ett tag..

Lite bilder..








Haha!



Tryck på play, det är inte vad du tror det är ;)

Bra humor vi har va? (y)
Skulle ha en kärlekslåt till svenskan, åsså kommer den här?
Haha!


Heeelg!

Tjohoo, nu är det heeelg! :D
Vad ska ni göra i helgen? :)
Go skoldag, och sen var det elevensval.
Vi hoppade på en åtta, med låga hinder.
Fick lilla Cherie igen, och hon var faktiskt riktigt duktig :)
Försökte bara hålla ett jämnt tempo, och första gången kunde jag knappt styra,
men sen flöt det på bättre. Känner mig dock rätt lång på henne, hon är ju så liten!
Vi var rätt många, så vi hann inte hoppa så mycket..
Men jaja, det va roligt ändå!



Åh juste, nästa söndag ska jag och Sabina börja träna igen, kuul! :D
Nu ska jag åka och mocka åt mina små skruttar, ska även höra med Ellen om hon vill rida Urris.

Hörs senare /


Diss





Inte snygga, inte enligt mig iallafall.
Har provat dom på färjestad en gång, och dom var riktigt sköna,
men jag tror faktiskt utseeendet väger över..

Tappat en sten

Tusan, jag har tappat en sten på shortchapsen!



Åh, fult :(


Hemma

Nu är jag hemma, efter ca 2.5 timmars sittande..
Prata väl om bra saker och sp, men ska ändå bli rätt skönt när det är färdigt.
Här kommer en bild på Ellen och Greta.



Och denna åt vi tidigare..



Gött vare!

Nu ska jag duscha, träna på so:n och sen sova!


Kallt!

Brr, sitter i ridhuset och fryyyser! Ellen rider på greta, en stor brun häst. Ser lite kul ut faktiskt, då ellen har så korta ben så hon når inte neranför sadeln.. Nu ska ja gå och hjälpa henne upp med greta, sen börjar kursen klockan 6. / Matilda

Före och efter

Här kommer en bild på Sabinas man innan jag klippte den:



Hemsk, haha!

Och efter:



Usch, den såg ju jätte hackig ut här också.. Men jag var inte riktigt färdig här, hade "finslipet" kvar. 


Hiss





Hovlack! Hur snyggt är det inte på tävling när hästen har svarta, blanka hovar?! Dreggel..


Gratis surf

Har fått gratis internet i mobilen nu! Men har ingen aning om hur man lägger upp bilder, nån som vet kanske ? /Matilda

Rubrik ?

Gokväll! Nu har jag suttit med läxor ett bra tag, och mer har jag kvar..
Imorrn kommer jag faktiskt inte vara i stallet på hela dan. Först är det ju skola, och sen är det grönt kort kurs, och då hinner jag inte hem innan den. Jag kommer nog hem vid 9 tiden, så uppdateringen kommer nog suga.
Sen på fredan är det elevens val ridning, tror vi skulle hoppa då :)
Blir en fullspäckad helg också, men det är kul.
Nu ska jag skriva nåt tidsinställt, sen träna ännu mer so, vi hörs ;)



Ge mig sommar!


Om exakt fyra månader...

..fyller jag år! :D
Jag älskar att fylla år! :D 
Givetvis så är det hästsaker som fyller önskelistan, men en egen bärbar dator skulle ju
inte sitta fel..  Drömma kan man ju, eller hur ? ;)


Grönt kort

Både jag & M har anmält oss till en grönt kort kurs, som börjar nu till torsdan
Så efter det är det bara att börja tävla!




Har ni grönt kort?




Sporremmar

Är det nån mer än jag som tycker det är mycket finare med sporremmar i läder, än i nylon? Visst, det är en liten grej, men jag tycker ändå det gör stor skillnad. Dock har jag i nylon, hehe..






Onsdag

Hej! Har kommit hem från skolan nu, och fått i mig lite mat ( fast såhär skriver jag nästan varje dag, så ni kanske inte bryr er längre..? x) Iallfall, vi hade två prov idag, det ena gick piss, det andra gick lite bättre.
Rätt tråkigt väder är det också.. Hovslagarn kommer på fredag eller lördag, hah Sabina kommer nog bara va liiite pigg dåra...

På lördag ska jag stå i Kafeterian på ridskolan på klubbhoppningen, och Elin var snäll och hjälper till :) Roligare att stå två ju, dessutom får jag alltid hjärnsläpp när jag ska ta betalt, kan inte räkna, stammar och sånt.. Men vi får väla se hur det går ;)

Ni har väl antagligen läst att Jojo är dålig. Verkligen hemskt när sånt händer, skadade hästar är nog ändå det  värsta som finns. Vi får hoppas på det bästa!
Ni får kanske stå ut med bara mig ett tag nu, förstår om Elin inte orkar blogga. Men jag ska göra mitt bästa för att uppdatera bra :)

Oj vad långt det blev, jag som bara tänkte skriva lite. Nu ska jag gå till stallet, ni får en bild på Sabina sålänge :)




Cysta i strålbenet

Som sagt har Jojsen varit halt ett tag nu, men nu vet vi vad det är.
Det är en cysta i strålbenet som han antagligen har slitit sönder när han har trampat snett, om han har gjort det.
Så nu ska han vila ett tag, och om det inte blir bättre är han utdömd.

Men vi får hoppas på det bästa, & eftersom detta har hänt kommer jag kanske inte hinna/orka blogga en period just nu..
Men Matilda får göra dubbelt så många inlägg, men jag kommer ju tillbaka!




Bilder på oss

Såg att det var någon som ville ha bilder på oss, visst det kan vi fixa!
Men min käraste kompis Matilda skulle sääkert välja de fulaste bilderna på mig!

Men jag ska fixa det nån dag, om ni vågar se oss förstås ? 




Rea



Va inte detta fint? Kostar 159 kr på horze nu!


Svar på kommentar

Julia om Fettisdan!:
hej, eran blogg är verkligen toppen:D
men kan ni inte lägga ut bilder på er så vi får se hur ni ser ut också, så vi vet vilka vi läser om;)


08 Mars, 18:09
Svar: Tack så mycket! :)
Visst kan vi göra det.  Har många bilder på Elin som jag gääärna hade lagt upp men jag tror inte hon skulle bli så glad då..;)





Hah, i bilen påväg göteborg..
Tror Elin har  en bild när vi rider hemma hos henne, ska försöka få henne att lägga upp
den kanske?


Fettisdan!

Hej! Har kommit hem från skolan nu, och även fått i mig lite att äta.
Hovslagarn har inte kommit än, därför kan jag inte rida.. Blir då lite tråkiga inlägg oh så, men det ska bli bättre snart ;)
Idag ska jag iallafall fixa stallet, pyssla om och ta in kusarna, plugga, springa, duscha och sova!
Är ju även fettisdagen idag, så jag hoppas mamma har köpt semlor! :D

Här kommer en bild på prinsessan, enjoy ;)






07:28

Hejhopp, nu ska jag snart dra till skolan så jag slänger in ett snabbt inlägg.
Igår åkte vi för tredje gången ner till Atg med pollis, så inatt har han sovit där
Så idag ska dom antagligen söva han & förstätta gräva i hoven, dom tror att det är en hovböld som har spridtit sig.
Får hoppas att jag kan hämta en friskare polle ikväll, vi får väll hoppas på det!


Nu måste jag dra till the school, se you!




Måndag

Hej! Sitter här och tränar på prov.. Va i stallet nyss, tog in alla hästar och pysslade och fixade lite :)
Till helgen är det klubbhoppning på ridskolan, och min syster ska va med, fast hon ska bara vara med i "temporitten" (bommar på marken). Är riktigt sugen på att vara med själv, men det får bli längre fram när vi
kan börja träna ordentligt igen. Ska iallafall med och titta, och kanske hjälpa till, brukar alltid finnas nåt att göra ;)

Får se om det blir nåt inlägg senare, ska faktiskt försöka vara lite duktig nu och springa en sväng, hejrå!




Inställd hoppning

Hoppträningen blev inställd idag :( Åh va tråkigt..
Kan ju inte heller rida Sabina. Menmen, jag ska fixa det vanliga i stallet, och pyssla med hästarna, sen ska jag hem och träna på prov. Säljer även både kakor och lotter, nån som är intresserad ? ;)
Elin är på atg ikväll igen, så jag vet inte om hon kommer uppdatera  nåt, men det märks.


Hiss





Renons man och svans spray! Faktiskt riktigt bra, gör svansen/manen lätt att borsta ut.
Sen är den ganska billig också, om jag inte minns fel.


Sönda kväll..

Hej! Skola imorrn då.. Usch, jag har gått oh vant mig vid slappa lovdagar, det kommer bli jooobigt att komma upp imorrn..!
Jag hoppas hovslagarn kommer nu i början av veckan, Sabina behöver röra på sig.
Imorrn är det ju även hoppträning, det enda roliga med måndagar! Men jag är verkligen sugen på att ta med Sabina nu snart, hon är så himla rolig att hoppa med :D 

Förresten, vad duktiga ni har blivit på att kommentera då ! Fortsätt så ;)

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorrn, gonatt :)


Bilder

Fotade Sabina lite idag :) Var verkligen sugen på att ta en ordentlig ridtur idag, men p.g.a tappskon så fotade jag lite istället. Försökte knoppa henne, men det gick så himla dåligt, så ni behöver väl inte titta på dom ? De ser ut som hon är påväg till ardennerutställning eller nåt.. Jaja, det är nåt jag får träna på ;)

Täcket går ganska långt ner, så det ser ut som hon har lite korta ben..



















Om man bortser från knopparna, visst är hon jäkligt söt? :D


Underbart väder!

Har inte orkat sitta inne framför datorn & bloggat, det har ju varit så himla fint väder!
Hästarna verkade också tycka om det, dom stod & sov i hagen alla tre.
Jojo mår bättre & haltar inte lika mycket, idag rymde även busen.
Hittade han på gräsmattan vid stallet, han såg vääldigt oskyldig ut

Ska även ta en skritt barbacka tur på Jalle, eftersom hon som rider han ibland har stukat tummen.
Kanske blir någr kort i det härliga vädret, om kameran vill förstås.

Så nu ska jag dra till stallet & rida mocka & fixa mat, + ska gipsa om Jojo's hov.




Jätte gammal bild på Jojo, när han stod hos förr förra ägaren



Svar på kommentar

isabella om Hiss & Diss:
Efter att ha bloggat på devote så börjar jag igen att blogga på blogg.se men jag skulle behöva hjälp med min design. SKulle du kunna vara snäll och fixa den gratis inom kort när du har tid?
mvh / isabella

06 Mars, 10:10
Svar: Jag har faktiskt ingen aning om hur man gör, visste jag skulle jag kunna göra det.


Godmorron!

Hann inte skriva igårkväll, men skriver nu då istället. Sabina har tappat en sko, riktigt surt, för jag vill verkligen ut i det fina vädret och riiida! Jaja, hovslagarn kommer nu till veckan. Igår fick de bli en pysseldag, klippte och ryckte manen, vilket verkligen behövdes! Är jättedålig på att klippa manar, tycker det är svårt att få det jämnt och snyggt. Men det växer ju ut snart iallafall ;)

Idag får bli en lugn dag, men jag måste plugga lite också.. Och kanske ta lite kort i det fina vädret också? :)





Hemma!

Så, nu har jag kommit hem. Jättekul har vi haft, men vi såg på skräckfilm på kvällen och skrämde upp oss rejält, så vi somna runt tre.. Jaja ;)
Nu ska jag gå till stallet och fixa, sen rida Sabina :)


Hittade..

..hon som vann hästen Fay på Ghs! Här är hennes blogg --> http://matildajusslin.blogg.se/



Hiss




Grepar med "väggar"! Tycker det blir mycket lättare att mocka, även fast det blir lite tyngre.

Bloggar

Tänkte skriva lite om vad jag tycker om dom lite större bloggarna! :)

http://dressyrmupparna.se/ - Min favorit, den bloggen jag går in på först! Bra uppdatering, läsvärda inlägg, ja 
                                           bra helt enkelt!

http://johannagrant.shapemeup.se/ - Verkar vara en duktig tjej, har dock inte följt bloggen så länge. Helt okej
                                                       iallafall.

http://teamsl.blogg.se/ - Fin blogg, ganska bra uppdatering, och ofta roliga inlägg. Jag tycker det kan bli jobbigt 
                                    att läsa när det blir föör långa inlägg, men de är vad jag tycker!

http://carlssonpataket.blogg.se/ - Väldigt mycket utrustning, outfits m.m. Men jag tycker det är en bra blogg,
                                                  med lite humor i!

http://isabellanilsson.devote.se/ - Har inte följt bloggen så länge, men hon har fina hästar! Dock tycker jag det 
                                                 är lite för lite hästar och för mycket om annat.


http://elviraochklara.blogg.se/ - Verkar vara två duktiga tjejer! Bra uppdatering, varierande inlägg.

http://equiss.blogg.se/ - Också en blogg jag inte har följt speciellt länge. Intressanta inlägg, som man kan lära 
                                    av! Dock tycker jag att dom har en tråkig header..



16:43

Nu sitter jag och Elin hemma hos mig och ska alldeles strax åka !
Red en sväng förut, och hade nog världens snyggaste outfit måste jag säga!
Mjukisbyxor, grönt ridtäcke, gul/blått schabrak, blåa och bruna skydd..
Jaja, nu ska vi åka, hörs imorrn ;)


Saker jag köpte i Göteborg..

Här kommer lite försenade bilder på några av sakerna jag köpte i Göteborg



(repris bild)



Täcket blev lortigt efter att han hade haft på sig det i 5 minuter...



Kanten på schabraket.









Fredag

Hej!
Har nyss kommi hem från stallet, så nu är det mockat och massa nytt spån inlagt :)
Ska äta lite frukost nu, sen tillbaka till stallet och rida en tur, sen duscha och efter det sunne.
Fullt upp alltså, så får nog gå nu om jag ska hinna!



Usch, jag sitter värre än en apa! :s

Dagen

Hej!
Har vart en riktigt bra dag idag :)
Provade Sabinas nya täcke som jag köpte på mässan, och det satt som en smäck, hon var dret snygg i de :D

Imorrn ska jag  ta ut hästarna, fixa stallet, rida, till Sunne och äta mat, packa och sen åka iväg till en kompis.
Hah, jag, Elin och en till ska sova i en stuga nånstans lång ut i skogen själva. De ska bli kul, inte så ofta man umgås med folk, förutom i skolan då ;)
Så uppdateringen blir kanske inte på topp, men jag ska skriva några tidsinställda iallafall, så håll utkik!




Dagens ridning

Hon var riktigt fin idag, inte riktigt som igår, men nästan!
Ellen blev med och tog kort, så här kommer bilder!

Kommentera gärna! :)




















Snabbt inlägg

Hejhej, ridningen gick bra, kommer bilder senare!
Nu drar vi till Sunne på möte, hejrå!



Hiss & Diss



Att våren är på väg!







Att med våren kommer leriga hagar, tyvärr.

Diss





Haha, hur kommer man på att göra sånna här? Finns säkert folk som gillar dom, men från min sida blir det en diss.


Vill ha!






(bara schabraket)







3 mars

Hejhej :) Har fått i mig lite frukost nu, och sitter och funderar över vad jag ska hitta på.
Är barnvakt också..
Ska rida snart, vet bara inte vart riktigt. Men det märks!
Ikväll ska jag till ridskolan på us-möte, tror vi skulle ta lite bilder och sånt. Jag som ääääääälskar att vara med på bild..! Elr inte..
Jaja, nu ska jag gå och se vart syster tog vägen, sen byter vi om och går till stallet, hejdå!


Blogg.se

Satt & gjorde en massa tidsinställda inlägg igår, men då började givetvis blogg.se krångla!
Så jag kunde inte spara inläggen eller lägga upp dom, irrtierande

Men vi får hoppas att det inte krånglar idag, för ni ska få en massa inlägg




Tävling..



http://lamiamichelle.blogg.se/2011/february/bloggtavling-kingsland-benlindor.html#comment

Saker jag..

..behöver:

 

 



..vill ha:

  

 


 





Dagens Ridning

Wow, vad ska man säga? Min ponny är bäst!
Nejmen hon var verkligen göörfin idag! Mjuk i munnen, och lyssnade verkligen, väntade på mig lixom.
Tränade mycke skänkelvikningar, framdelsvändnigar och övergångar skritt-trav. 
I övergångarna orkar hon ibland inte hålla ställningen hela tiden, utan smiter undan genom att svänga ut bakdelen. Men man ska ju ha nåt att jobba med, eller hur ? ;)
I traven var hon verkligen superfin!

Dagens outfit:



Visst var hon snygg i rött?! :D
Schabraket hade jättebra passform, och jag tycker det va snyggt!

Bild från förut:



Läskig bild, hon ser ut att inte ha några ögon! :o


Åh, jag blir så..

..trött på blogg.se! Nu krånglar det med att komma in ibland, och alla gamla inlägg försvinner ibland -.-



Hiss



Ridbandage med första halvan fleece, och resten elastiskt!
Superpraktiskt, och lättare att linda snyggt och jämt.

Fobier

Har ni nån konstig/ovanlig fobi ?

Satt och läste denna tråd på bukefalos ; http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1086169
och kunde inte låta bli att skratta, samtidigt som jag kände igen mig i vissa saker!

Jag har fobi för griffeltavlor, blod, att kräkas och tidningspapper! Haha, lite udda kanske, men så är det!

 




Dålig uppdatering

Jag lever faktiskt, har bara inte haft tid att bogga.
För andra gången var vi ju ner till Atg med Jojo igår, där dom grävde ännu mer i hans hov med hopp om att dom skulle hitta hovbölden, men så blev det inte, sen blev det röntgen hittade inget där, så nu är stackarn gipsad i hoven.
Men idag verkade han faktiskt mycket bättre, haltade mycket mindre & såg suuper pigg & glad ut

Annars har jag ridit Jalle lite grann, har även ridit i bara grimma & grimskaft som Matilda tydligen också hade gjort samma dag
Vi tänker tydligen samma saker, lite läskigt ibland..

Jag känner även på mig att när jag får börja rida sjuklingen igen kommer jag nog få några rodeo turer, för han bockade när jag gick med han några meter 





Ungefär så här ser schabraket ut som jag köpte i Göteborg, fast på mitt är det inte glitter i den vita kanten 
(google bild)



BR lindor fast röda inte orange som dom på bilden, samma röda färg som på kanten på schabraket. (google bild)







Sötsugen

Hej! Har nyss ätit frukost, så nu sitter jag framför tv:n och ser på mtv..
Ska snart gå till stallet igen, och mocka. Sen blir det dressyr på den nyplogade ridbanan!
Tänkte prova Sabinas röda schabrak och lindor, och ska försöka få nån bild :)

Är så sötsugen så jag tror jag döör :(
Bööh, och inget i skåpen finns det :'(

Ha en bra dag!


Ovisade bilder



Samma dag som Gullan åkte






Suddig ?



Jag och Cherie x)



Ellen och Sabina



Elin och Sabina



Haha!

Nästa inköp ?



Denna repgrimma var ju smart!
Skulle gärna vilja ha den till Sabina, skönt att slippa bett för t.ex lugna skogsturer. 
179 kr kostar den hos Hööks. Nästa inköp kanske ?


Dagens Ridning

Idag blev det då en lugn tur ute.
Men jag hade lust att testa nåt nytt, så jag strunta i träns och sadel och red i grimma istället, vilket gick superbra!
Hade ju tänkt att bara skritta, men hon lyssna så bra att jag prova att trava och galoppera också, och det va inga problem :)






Hiss



    

Dessa senskydd från Horze! Finns i många olika färger, fränt! Kostar 199 kr.


RSS 2.0